A PANKA pálinka története
Hogyan is kezdődött? Valószínűleg a sok gyümölccsel. És a szaporodó és soha el nem fogyó lekvárokkal, amik katonás rendben sorakoztak a kamra polcán. És azzal, hogy nem volt szívünk a fán hagyni a kertben lévő almát, cseresznyét, körtét, szőlőt. És mint tudjuk a lekvártól csak egy nagyon kicsi lépés a pálinka :)
Néhány évig csak magunknak főztünk pálinkát. Közben ismerősök, barátok bíztattak, nagyon jó, amit csinálunk. Az évek során elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szereztünk és mára eljutottunk oda, hogy egyetemen végzett pálinkamesterként készítjük a magunk által megtermelt gyümölcsből a pálinkákat. Több neves versenyen díjazott arany, ezüst, bronz érmes pálinkánk mutatta, hogy jó az út, amin járunk és hogy bátran kínálhatjuk már szűkebb környezetünkön kívül is termékeinket.
Hisszük, hogy jó pálinkát, csak kiváló minőségű gyümölcsből lehet készíteni, olyanból, amelyet bármikor kitennénk a családi asztalra egy vasárnapi ebéd után.
Bízunk benne, hogy a családi hagyományok, valamint a legkorszerűbb technológia segítségével előállított termékeink elnyerik fogyasztóink tetszését, és hozzájárulnak a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítéséhez.
Gálos Viktória és Fogarasi Antal